Cum ma imbracImbracaminte

10 tinute de Revelion, semnate de 7 designeri romani

Sapte designeri romani, atat nume consacrate cat si debutanti extrem de talentati si-au prezentat recent colectiile in cadrul celei de-a 11-a editie a Galei Avanpremiere. Daca nu ti-ai ales inca tinuta pentru noaptea dintre ani, trage cu ochiul la propunerile specialistilor pentru 2013 si poate iti vine inspiratia.

Colectiile prezentate de Iris Serban, Simona Semen, Anca & Silvia Negulescu, Natalia Vasiliev, Carmen Cherehes (newcomer), Loredana Novotni (Spania – newcomer) si Stefan Musca (barbati) au fost imortalizate de Mircea Netea (fotografii pe care le puteti vedea mai jos). Si daca iti faci probleme in privinta colaceilor de grasime, Clubul grasilor a selectat pentru tine cateva din propunerile designerilor care pot fi purtate si de persoanele cu greutate. Iar daca nu ai banii necesari sa-ti cumperi o tinuta semnata, poti incerca sa faci combinatii cu hainele din garderoba sau sa-ti achizitionezi imbracaminte asemanatoare cu cele create de designerii romani.


Carmen Chereches – LOST IN…DREAMS
Colectia designerului Carmen Chereches urmareste investigarea problematicii imaginarului: intrepatrunderea elementelor specifice lumii reale si celei onirice. Forme si structuri organice, motivul labirintului, al visului si al reincarnarii, relatia om-univers induc noi tipologii de viata. Universul specific colectiei este sustinut de prezenta elementelor organice in diverse forme: imprimeuri serigrafice, decupaje sau structuri tricotate, toate acestea avand la baza confluenta celor doua lumi.
Pantofi: STACCATO
Accesorii: Carmen Chereches

A&S Negulescu – Raven
A&S Negulescu exploreaza prin noua colectie “Raven” – primavara-vara 2013 zborul celor mai intense trairi descatusate in lumi imaginare, profunde, de poveste, in care lucrurile se petrec doar asa cum ne dorim. Sufletul pluteste asemeni unui corb pe cerul liber, planand usor spre un nemarginit pat de zambete. Asemeni unor pasari maiestuoase, silueta se desprinde de real printr-o forta desavarsita ce nu denigreaza totusi delicatetea si fragilitatea, atat de necesare. In viziunea Ancai si Silviei Negulescu, “Raven” tinde sa evidentieze zbuciumul launtric refulat in ireal, prin zborul propriilor aripi eliberate de suflete. Structurile complexe din piele naturala, nuantele metalizate, materialele fluide – adiacente si nelipsitul negru vizeaza o silueta profunda, feminina si in acelasi timp sofisticata, ce isi intinde aripile catre paradis.
Pantofi: IL PASSO
Accesorii: A&S Negulescu

Loredana Novotni – sacRED
Piesele colectiei isi au originea in arta precolumbiana. Dupa cum o caracterizeaza si titlul, rosul este mai mult decat o culoare in cazul acestui concept din spatele colectiei SACRED – este un simbol al imortalitatii. Se evoca relatia cer-pamant, materie-spirit, trup-suflet. Culoarea rosie are un rol fundamental in lucrarile Loredanei, fiind culoarea focului si a sangelui, a dragostei si a vietii, a sperantei si a sacrificiului. Sangele are o semnificatie mai profunda, fiind nu doar un element de comunicare intre generatii, indivizi, dar si un fel de element chimic cu valente definite, prin care se invinge timpul. Decorul este dispus in asa fel incat sa evidentieze liniile croielii si odata cu acestea, cele ale corpului omenesc. Ornamentele abstracte sunt rezultatul stilizarii prin reducere a semnificatiei originare a unor elemente realiste inconjuratoare.
Pantofi: IL PASSO
Stefan Musca – Silence II
Colectia primavara-vara 2013 semnata de Stefan Musca continua linia directoare a colectiei Silence I, predecesoarea sa, ce s-a bucurat de un real succes. Culoarea predominanta a colectiei Silence II este negru, rezultand piese simple, moderne, cu un efect vizual puternic. Colectia isi are radacinile in locuri inedite din Asia, calatoriile si locurile pe care designerul le-a vizitat in ultimul timp fiind o sursa reala de inspiratie. Colectia nu se adreseza unei categorii de varsta sau unei categorii sociale, fiind creata pentru un spectru larg. Piesele prezentate in cadrul festivalului sunt un preview al colectiei Silence II, intreaga colectie urmand sa fie finalizata si prezentata in totalitate publicului in luna ianuarie.
Pantofi: Prada, Louboutin, Hand-made
Accesorii: Curele hand-made


Simona Semen – Geometry of Soul
Pentru sezonul primavara – vara 2013, Simona Semen combina lumea complexa, in care ne regasim impreuna cu nevoia de reevaluare a puritatii, simplitatii, geometriei noastre interioare in echilibru. Se cauta originile spirituale ale umanului in Tibet, viitorul apartinand formelor clare; toate acestea facand parte integranta din esenta limbajului creativ al noii colectii. Se prezinta o ecuatie de abordare a creatiei vestimentare de tip nou, eminamente de secol XXI, mixand cu atentie semnificatiile viitorului sezon primavara – vara 2013. Sunt puse impreuna imprimeurile tibetane cu arhitectura metropolelor, suprapunerile cu volumele clare, umbrele cutelor multiple cu luminile transparen?elor, urbanul cu feminitatea abordata frontal. Simona Semen experimenteaza, exprimand in mod clar si raspicat “iubesc ceea ce traiesc si creez exprimandu-mi timpul si prognozand viitorul.”
Pantofi: IL PASSO
Accesorii: Six by Simona Semen


Iris Serban – Elements
In noua colectie primavara – vara 2013, Iris Serban, continua explorarea feminitatii de tip nou, dura si fragila simultan, romantica si masculina in dozaje specifice. Complexitatea detaliilor, extinderea gamei de materiale, studiul formelor, sursele contrastante – dantele fine versus piele, toate acestea au ajutat la rafinarea limbajului de creatie. Masculinul este disipat in feminin ca o otrava lenta cu efect halucinogen, dar pozitiv. Drogul radicalismelor controlate duce la un cocktail savant si inedit, aparent periculos, dar irezistibil. Corsetele raman baza, florile, aplicatiile, recombinarile cromatice si aplicatiile formeaza orchestra.
Pantofi : STACCATO
Accesorii : Maria Filipescu


Natalia Vasiliev – Dreams of Florence
Marea tema a colectiei primavara – vara 2013 este definirea si reevaluarea stilistica a “Noii Elegante”. Natalia Vasiliev abordeaza aceasta tema fundamentala pentru noul sezon prin explorarea unui repertoriu stilistic, bazat pe simplitate, comoditate, naturalete si subtilitate. Un impecabil si elaborat studio al volumelor, al neasteptatelor combinatii de materiale, dublat totul de rafinate detalii si accente, toate acestea sunt deja o semnatura a designerului.“Dreams of Florence” by Natalia Vasiliev este o poveste specifica Toscanei, discretiei spirituale si cromatice a capelelor florentine. Odata cu aceasta colectie se pot retrai seratele in gradinile de deasupra orasului, perceptia rasaritului de soare prin vitraliile Capelei Medicis, ori apusul pe rau si Ponte Vechio.
Pantofi: Cristian Albu
Accesorii: Raluca Buzura

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close