FrumuseteUnde ma ingrijesc

90 de saloane de coafură din România vor reduce consumul de apă folosit la îngrijirea părului

Miliarde de oameni nu vor avea acces la apă potabilă pentru uz casnic şi la servicii de salubritate şi igienă sigure la nivel mondial în 2030, dacă ritmul progreselor nu va fi de patru ori mai mare, arată un raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății şi UNICEF. 1,9 miliarde de oameni nu vor avea acces la dotări de bază pentru spălarea mâinilor. Pentru a face economii la consumul de apă, în condițiile în care peste 60% din cantitatea de apă folosită pe parcursul ciclului de viață al unui produs de îngrijire a părului precum șamponul sau balsamul este asociată etapei de clătire, aproximativ 90 de saloane de coafură din țară își propun să folosească un dispozitiv pentru a reduce consumul de apă.

Jumătate din populația lumii ar putea trăi în zone care se confruntă cu deficitul de apă până în 2025.
Apa este prioritatea numărul 1 a brandului L’Oréal Professionnel, lider global pe piața de îngrijire profesională a părului, prin urmare cu ajutorul dispozitivului Water Saver, compania își propune să economisească până la 69% din consumul de apă în saloanele de coafură partenere ale brandului L’Oréal.

Acest dispozitiv a fost deja lansat în 21 saloane partenere ale brandului și în Academia L’Oréal, punctul de întâlnire al pasionaților de coafură din România.
Pentru etapa de utilizare a produsului de către consumator, L’Oréal Professionnel a dezvoltat, în parteneriat cu startup-ul Gjosa, Water Saver , un cap de duș care folosește tehnologia patentată de fragmentare a apei, reduce semnificativ cantitatea de apă folosită la aproximativă 2.4 litri per șamponare, față de cei 7 de litri consumați în mod obișnuit.

Cum funcționează?
Tehnologia de fragmentare a apei constă în creerea de picături de apă de 10 ori mai mici față de picăturile standard.
Debitul de apă este controlat și omogen, garantând clătirea cu o performanţă excelentă.
Debitul picăturilor formează o perdea de apă mai largă pentru o umiditate excelentă.

„Ne dorim ca toți consumatorii care pășesc în saloanele noastre partenere să aibă parte de experiențe special create pentru ei și nevoile lor, totul în acord cu valorile brandului de a conserva resursele limitate ale planetei. Tehnologia ne-a permis să sprijinim coaforii prin singura destinație de educație pentru profesioniștii din saloanele de înfrumusețare, platforma de educație online L’Oréal Access, iar acum mergem mai departe cu un device care transformă modul în care un salon folosește una dintre cele mai prețioase resurse ale noastre: apa.”, a declarat Raluca Moțoescu, Product Manager L’Oréal Professionnel.

Grupul L’Oréal are angajamente ambițioase, concrete și măsurabile pentru protejarea apei, până în 2030, astfel își propune ca 100% din apa utilizată în procesele industriale ale Grupului să fie reciclată și reutilizată în buclă,miar inovațiile Grupului le vor permite consumatorilor să reducă cu 25%, în medie și per produs finit, consumul de apă legat de utilizarea produselor brandurilor Grupului, comparativ cu 2016.

„Dispozitivul cred că mă va ajuta să economisesc apă (care conform statisticilor în viitor va fi un lux) dar și timp ( time is money ) pentru că spăl mult mai rapid clientele la scafă, datorită presiunii mai mari pe care dispozitivul o oferă, cu un consum mai mic de apă”, a spus Roxana Ștefan, Belattory salon.

L’Oréal Professionnel a pus deja în aplicare o serie de acțiuni semnificative și a făcut progrese tangibile. 100% dintre produsele sale din Europa sunt produse în fabrici Waterloop, unde apa utilizată este reciclată și reutilizată în buclă. Tuburile produselor Dia Light sunt fabricate din aluminiu reciclat în proporție de 95%, în timp ce până la 95% din plasticul folosit în gama de îngrijire a părului Serie Expert este realizat din plastic reciclat.

Vezi și Secretele unui machiaj de petrecere de invidiat

Etichete

Articole asemanatoare