Aparat de slabit pe baza de frig

Celulele adipoase se sinucid din cauza frigului. Aceasta constatare i-a determinat pe Dieter Manstein si Rox Anderson sa inventeze un aparat care foloseste frigul pentru a topi grasimea din anumite zone ale corpului. Tehnologia de remodelare corporala LypoCrio a devenit astfel ultima fita in materie de slabit in saloanele de infrumusetare si in clinicile de sanatate europene. Mai nou si in Romania se poate slabi cu ajutorul acestui aparat.
Criolipoliza sau tehnologia LypoCrio nu face altceva decat sa inghete celulele adipoase pana la distrugerea lor. Practic, celulele adipoase primesc mesajul de „a se sinucide” din cauza frigului indus de aparat. In laborator, inventatorii procedurii au observat ca, atunci cand este expus unor temperaturi joase, stratul adipos se inflameaza si se desprinde de celelalte tesuturi. Intr-un interval de doua-sase saptamani, celulele grase mor si organismul le elimina natural, prin procesele metabolice. Tesuturile grase de sub piele sunt mai vulnerabile la temperaturi scazute in comparatie cu celelalte tesuturi din jur, precum pielea si muschii.
Procedura nu este dureroasa si lucreaza numai la nivelului stratului de grasime fara sa lezeze pielea, fiind utila celor care vor sa-si subtieze cu cativa centimetri talia, coapsele si/sau bratele. Aparatul utilizeaza cuante de energie joasa, obtinute prin scaderea temperaturii locale, pentru a da celulelor grase comanda de a elibera grasimile din structura lor. Este alcatuit dintr-un dispozitiv in care este incorporat softul special si o sonda similara celei ecografice, dar care aspira pielea si stratul de grasime de sub ea asemenea unui vacum.
Cu doua masuri la fusta sau pantaloni mai putin

Cu aparatul de criolipoliza se trateaza fiecare zona cu tesut gras in parte. Ventuza localizeaza depunerile de tesut gras si le aduce treptat la o temperatura de 3 grade Celsius. Pentru fiecare zona de tratat sunt necesare 1 pana la 3 sedinte de tratament. Fiecare zona tratata necesita un alt interval de expunere la frig, in functie de grosimea stratului adipos. De exemplu, pentru zonele mai extinse cum este abdomenul sunt necesare 2 aplicari cu durata intre 20 si 30 de minute. Astfel, in functie de zona tratata si grosimea stratului adipos, o sedinta poate dura intre 20 si 180 de minute. Dupa o sedinta de tratament, grosimea stratului de grasime se reduce cu 3-15 mm ceea ce echivaleaza cu o pierdere de 25-45% (medie 40%) din grasimea zonei tratate. Iar dupa 3 sedinte se pot pierde 2 masuri la fusta sau pantaloni. Rezultatele incep sa fie vizibile din ziua 15 de tratament si sunt maximale pentru o sedinta la 45 zile, fara dieta si fara exercitii fizice speciale. Dupa 45 de zile se poate efectua o noua sedinta de tratament.
Avantajele si dezavantajele criolipolizei
Spre deosebire de alte proceduri de slabit, metoda bazata pe frig nu este deloc dureroasa. Cel mult poti simti o tensiune usoara din cauza efectului vacuumului si o senzatie locala de frig, mai ales la inceputul procedurii. Dupa sedinta, roseata cauzata de aparat poate dura cateva ore, rareori intalnindu-se cazuri cand s-a format un hematom ce s-a retras in cateva zile. Procedura de inghetare a tesutului gras nu necesita incizii si anestezie. Ca sa beneficiezi de criolipoliza nu trebuie sa te internezi si nici nu ai nevoie de o perioada de recuperare dupa sedinta.
Un dezavantaj il constituie pretul care nu este foarte mic. Romanii trebuie sa scoata din buzunar 150 euro pentru o sedinta care presupune aplicarea aparatului pe o zona mica, cum ar fi flancuri brate unde se foloseste aplicatorul mic, si 250 euro pentru zone mai extinse unde se foloseste aplicatorul mare.
Efectele criolipolizei se mentin in timp doar daca persoana care a recurs la ea isi schimba stilul de viata. Acest lucru presupune adoptarea unei diete echilibrate, cu un aport de calorii adaptat varstei si sexului, precum si practicarea unor exercitii fizice în mod regulat. Daca mananci mult, esti sedentar si nu adopti comportamente sanatoase, depui la loc grasimea pierduta.