BauturaCe beauSanatate

Băutorii de ceai verde trăiesc mai mult

Articol de Alexandra Mănăilă

Oamenii care iubesc ceaiul verde și îl consumă regulat s-ar putea bucura de o viață mai lungă și mai sănătoasă, sugerează un nou studiu amplu. Cercetătorii au urmărit peste 100.000 de adulți chinezi pe băutori de ceai verde de cel puțin trei ori pe săptămână. Aceștia aveau mai puține șanse să sufere un atac de cord sau un accident vascular cerebral în următorii șapte ani.

Vezi si: Bauturi naturale si calde impotriva răcelii

Iubitorii de ceai verde au o speranță de viață ceva mai lungă decât cei care nu consumă această băutură

Studiul oamenilor de știință americani a analizat efectele potențiale ale ceaiului verde asupra sănătății. De-a lungul anilor, multe studii au legat ceaiul verde de nivelurile mai bune de cholesterol, greutate corporală mai mică și riscuri mai mici de boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

,,Cercetările efectuate în Statele Unite au descoperit că băutorii de ceai (toate tipurile de ceai) au, în general, diete mai sănătoase decât cei care nu beau”, a declarat Whitney Linsenmeyer, profesor de nutriție la Universitatea Saint Louis, potrivit Medicinenet.com.

În studiu, oamenii de știință, au putut afla dieta generală, obiceiurile privind stilul de viață, fumatul, exercițiile fizice și nivelul de educație al participanților. Rezultatele au fost publicate în Jurnalul European Journal de Cardiolofie Preventivă.

În perioada de urmărire – șapte ani – aproape 3.700 de chinezi care nu aveau probleme cardiace la începutul studiului au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral sau au murit din cauza unor cauze cardiovasculare. Cu toate acestea, riscul a fost cu 20% mai mic în rândul celor care au consumat de obicei ceai verde (de cel puțin trei ori pe săptămână).

Acești consumatori obișnuiți au avut, de asemenea, un risc mai mic de 15% din cauza oricărei cauze, față de persoanele care beau ceai verde mai rar sau deloc.

Ceaiul verde, o băutură sănătoasă

,,Există unele dovezi din studiile clinice asupra femeilor iraniene, care beau trei căni de ceai verde pe zi că au avut îmbunătățiri ale greutății, tensiunii arteriale, glicemiei și colesterolului după opt săptămâni. Ceaiul verde nu conține calorii și este bogat în antioxidanți. Este o băutură sănătoasă pe care să o includeți în dieta dvs., dacă vă place gustul”, a precizat Linsenmeyer, care este și un purtător de cuvânt al Academiei Americane de Nutriție și Dietetică.

Cu toate acestea, specialista a atras atenția asura faptului că ceaiul conține cofeină. ,,Deci, aveți grijă dacă luați medicamente care interacționează cu cofeina, sau dacă luptați cu insomnia”, a spus Linsenmeyer.

Ceaiul verde, negru și alb provin din aceeași plantă, dar există diferențe între ele. Comparativ cu ceaiul negru – care este mai popular în Statele Unite – ceaiul verde este mai bogat în antioxidanții numiți flavonoizi, potrivit autorilor studiului. ,,Experimentele de laborator sugerează că extractele de ceai verde pot calma inflamația și pot îmbunătăți funcționarea celulelor din vasele de sânge și din inimă”, a spus dr. Xinyan Wang, de la Academia Chineză de Științe Medicale, din Beijing.

Connie Diekman, fostul președinte al Academiei de Nutriție și Dietetică  încurajează oamenii să includă ceai verde în dietă, pentru că este o formă de hidratare fără calorii (cu condiția să nu fie adăugat zahăr).

Vezi si: O ceasca de ceai este o ceasca de sanatate!

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close
Close