DistractieUnde ma distrez

Cartile, teatrul si filmele potolesc foamea… de cultura

Ti s-a facut foame de cultura in vara asta? Daca da, vestile sunt bune pentru tine. Ai cum si unde sa te hranesti cu portii zdravene de cultura. Daca nu ti s-a deschis inca apetitul, nicio problema. Stii vorba aceea „foamea vine mancand”, fara teama, serveste-te cu o carte sau cu un bilet la teatru ori la cinema.

„Ce ne spunem cand nu ne vorbim”

Brasovenii au ocazia sa se intalneasca la Libraria St. O. Iosif, cu Chris Simion, autoarea romanului „Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, publicat anul trecut. Asta pentru ca Editura Trei in parteneriat cu Libris Brasov s-a gandit ca miercuri, 11 iulie 2012, de la ora 16.00, in Libraria St. O. Iosif, amatorii de carti pot sa vina si sa discute liber cu Chris Simion, cu Magdalena Marculescu, directorul editorial al Editurii Trei si cu Ana Onita, directorul general al Libris Brasov despre povestea unei fete al carei diagnostic fatal o determina sa o ia la fuga si sa se ascunda. Fara nicio explicatie. Personajul principal al romanului, caci despre el este vorba, isi abandoneaza iubitul, parintii, prietenii… tot. Pleaca din tara ca sa-si traiasca sfarsitul intr-o singuratate deplina, scriind mail-uri pe care nu le trimite niciodata. Dupa doi ani, isi reface analizele. Verdictul medical are efect de dinamita. Anuleaza toate asteptarile. E sanatoasa tun, fara urma de neoplasm, prin urmare, in viata. Dupa doi ani in care a dansat tango cu moartea, revine in povestea din care evadase, dar nu se mai identifica profund cu nimic. Si daca nu te incita sa discuti despre acest roman fiindca nu l-ai citit inca, poti avea rabdare sa ramai pana la sfarsit, ca sa vezi spectacolul de teatru „Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, regizat de insasi autoarea Chris Simion. In distributie sunt actorii: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir si Gabriela Iacob. Nu doar brasovenii pot intra in libraria cu pricina, ci si turistii aflati prin oras, dar infometati de cultura.

Shakespeare’s Globe din Londra soseste la Bucuresti si timp de doua zile, pe 11 si 12 iulie 2012, va juca spectacolul „Cum va place” de William Shakespeare, in regia lui James Dacre. Cele doua reprezentatii de la Bucuresti sunt prezentate de Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB in parteneriat cu British Council, Festivalul International Shakespeare, Fundatia Shakespeare si Teatrul National Marin Sorescu din Craiova. Durata spectacolului este de 2 h 50’ (cu pauza), fiind jucat in limba engleza. Pentru ca intrarea este libera, dar in limita locurilor disponibile, ar fi bine sa fii in Piata George Enescu, mai devreme de ora 19.30, cand incepe spectacolul. Merita sa-ti faci timp intr-una din cele doua zile, avand in vedere renumele si succesul acestei noi creatii, dar si faptul ca Shakespeare’s Globe se afla intr-un turneu european mai lung si doar cele doua zile va poposi la Bucuresti, plecand mai departe spre Austria, Danemarca si Irlanda. Protagonistii spectacolului sunt: Tobias Beer, Deirdre Mullins, Will Featherstone, Will Mannering, John O’Mahony, Beth Park, Will Oxborrow, Emma Pallant. Muzica este semnata de Olly Fox, iar coregrafia de Georgina Lamb. Scenografia este creata de Hannah Clark. Regia ii apartine lui James Dacre. Distributia extrem de creativa da viata cu spirit ludic comediei pastorale a Marelui Will, pe o scena de inspiratie elisabetana, in spiritul picturilor si gravurilor din timpul lui Shakespeare. Ca in vremurile cand trupele de artisti ambulanti colindau orasele, cei opt actori vor insufleti pietele publice din mai multe orase europene, cu acest recent succes al companiei londoneze.

Gratuitati si discounturi la Grand Cinema Digiplex

Daca vrei sa-ti potolesti foamea de cultura intr-un loc racoros, mall-ul este o locatie numai buna de vizionat filme. Iar Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City a pregatit tuturor iubitorilor de filme o oferta de nerefuzat. Pana pe 19 iulie, la achizitionarea unui bilet la film, toti cinefilii primesc un al doilea bilet, gratuit, plus un voucher cu un discount de 25%, valabil pe o perioada determinata. Dupa 19 iulie la fiecare achizitie de bilete clientii Grand Cinema Digiplex vor primi un voucher cu o reducere de 25%. Promotia dureaza toata vara si este valabila pentru toate filmele care fac parte din programul saptamanal Grand Cinema Digiplex cu exceptia avanpremierelor, a spectacolelor de balet, de teatru si opera, precum si a filmelor difuzate in salile Grand VIP Studios. Astfel, te poti bucura de superproductiile acestei veri: “Uimitorul Om-Paianjen” din 13 iulie sau “Cavalerul Negru – legenda renaste” din 27 iulie. Asadar, filmele bune le poti devora in aceasta vara la cinema impreuna cu prietenii fara sa faci mari gauri in buget. Atentie insa la popcorn si cola, merg mana in mana cu filmele, dar nu fac bine la silueta!

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close
Close