Cum ma ingrijescCum previn / tratezFrumuseteSanatate

Îngrijirea părului cu produse vegane

Siliconul este un compus chimic folosit frecvent în produsele pentru îngrijirea părului, cum ar fi șampoanele, balsamurile și tratamentele de înfrumusețare. Sulfații sunt substanțe chimice de curățare, utilizate  în șampoane pentru a îndepărta murdăria și grăsimea de pe păr. Există o dezbatere aprinsă  în jurul impactului lor acestor produsele de păr asupra sănătății părului și a scalpului, motiv pentru care au apărut produse vegane dedicate îngrijirii părului.

Da, ai citit bine, nu doar că sunt produse fără silicon și sulfațim dar peste 94% din ingrediente sunt de origine naturală, iar unele dintre ele au până la 99%, fiind totodată și vegane.

De ce le-ai folosi pe acestea?

Pentru că utilizarea prea frecventă a produselor care conțin silicon poate duce la acumularea acestui compus pe firul de păr. Aceasta poate face ca părul să devină greu și să arate lipsit de volum.

Pentru siliconul nu tratează problemele de sănătate ale părului, chiar dacă poate oferi un aspect imediat de păr sănătos și strălucitor.

Pentru că utilizarea constantă a siliconului poate bloca alte substanțe benefice din a ajunge la firul de păr, cum ar fi absorbția apei și a altor substanțe nutritive esențiale.

Există preocupări cu privire la potențialul de acumulare a siliconului în organism și la posibilele efecte toxice adverse pe termen lung.

Pentru că sulfații pot elimina uleiurile naturale ale scalpului, lăsând părul și pielea capului uscate. Acest lucru poate duce la probleme precum mătreața sau scalpul iritat.

Pentru că sulfații pot contribui la decolorarea mai rapidă a culorii părului, dacă acesta e vopsit.

La unele persoane, sulfații pot provoca iritații ale scalpului sau reacții alergice.

Uzul excesiv de șampoane cu sulfați poate slăbi firul de păr și îl poate face mai fragil, predispus la rupere.

Yves Rocher s-a angajat într-un proces de îmbunătățire a produselor destinate îngrijirii părului, astfel că a găsit formule fără ingrediente sau derivați de origine animală.

,,Încă din 2010, am fost pionieri în eliminarea siliconului din produsele noastre pentru păr, pentru a oferi o senzație naturală a părului. Astăzi, pentru a răspunde nevoilor celui mai mare număr de utilizatori ai noștri, am ales să eliminăm sulfații din toate șampoanele noastre și să îi înlocuim cu formule care utilizează tehnologii naturale inovatoare. Ne-am inspirat din natură pentru a oferi o gamă largă de produse grupate în 8 categorii pentru a satisface nevoile tuturor tipurilor de păr. Cercetătorii noștri au formulat eficiența fiecărui produs prin măsurători instrumentale și au confirmat aceste rezultate în funcție de teste de percepție a produsului pentru a garanta senzorialitatea și satisfacția generală a consumatorilor”, a declarat Philippe Msika, Head of Innovation & Development Research de la Yves Rocher.

30 de produse din 8 game

Vă prezentăm câteva produse vegane, fără silicon, care conțin agenți de condiționare care vor facilita descurcarea părului și îi vor aduce suplețe și strălucire, dar și ingrediente active și uleiuri botanice pentru a oferi beneficii specifice fiecărui tip de păr.

 • ÎMPOTRIVA CĂDERII PĂRULUI

Lupin alb – Anti-căderea părului

 • PĂR VOPSIT

Oțet de zmeură – putere iluminatoare

 • REPARARE

Ulei de jojoba bio – Putere de reparare

 • PURE DETOX

Alge organice din Bretania – purificatoare

 • ÎMPOTRIVA MĂTREȚII

Mentă organică – Putere răcoritoare

 • BUCLE

In bio – Putere de definire și conturare

 • VOLUM

Peptide de Quinoa – Putere de volumizare

 • DELICAT NUTRITIV

Lapte de castane bio – Putere nutritivă

Produse pentru păr uscat și deteriorat

 • BALSAM VEGETAL MULTI-EFECT CU ULEI DE JOJOBA BIO

Fără silicon, balsamul botanic regenerează fibra capilară. Părul este intens hrănit și reparat până la vârfuri, devenind mai moale și mai suplu.

PE PĂRUL UMED:

hrănește și facilitează coafarea…

PE PĂRUL USCAT:

îl catifelează și îl disciplinează având efect anti-frizz.

CA O MASCĂ DE NOAPTE: repară intens timp de 8 ore

ULEI NUTRITIV PENTRU

PĂR USCAT

ȘAMPON REPARATOR FĂRĂ SULFAȚI

Îmbogățit cu ulei de Jojoba BIO, Șamponul Reparator hrănește, repară și protejează împotriva ruperii.

RITUAL ÎMPOTRIVA CĂDERII PĂRULUI CU LUPIN ALB, AGAVE BIO ȘI GINSENG

Agava Tequilana (Agava Albastră) este bogată în polimeri de fructoză, o sursă puternică de energie pentru plantă. Extractul de Agavă acționează la nivelul scalpului, locul de unde părul își capătă rezistența. Acesta are puterea de a dubla microcirculația la nivelul scalpului, astfel încât rădăcinile sunt mai bine hrănite, iar părul crește mai puternic și mai sănătos.

Extractul de Lupin Alb a fost selecționat pentru conținutul său bogat în peptide. Acesta limitează căderea părului datorită celor 2 mecanisme de acțiune:

 1. Reduce activitatea unei enzime numite 5-alfa reductază**, care este principala cauză genetică a căderii părului.
 1. Stimulează microcirculația și oxigenarea țesuturilor**.

Prin urmare, Extractul de Lupin Alb stimulează creșterea părului și încetinește mecanismele care duc la căderea părului.

După prima utilizare, activitatea rădăcinilor este stimulată, iar după 16 zile, părul este mai bine ancorat. Este mai puternic și mai rezistent. După 3 luni, căderea părului este încetinită, iar creșterea lui este reactivată. Părul devine mai dens și există o creștere mai

Balsamul fortifiant împotriva căderii părului cu Lupin Alb întărește instant fi rele de păr pe întreaga lungime și ajută la descurcarea lor, iar șamponul fortifiant stimulează scalpul și încetinește căderea părului.

TRATAMENT FORTIFIANT ÎMPOTRIVA CĂDERII PĂRULUI

Îmbogățit cu Ginseng, tratamentul întărește părul lipsit de vitalitate direct de la rădăcină.

Vopsirea părului îl poate deteriora: cuticulele fibrei de păr se deschid, pentru a permite culorii să fie absorbită.

Prin urmare, vopsirea în exces a părului poate slăbi fibra capilară. Spălarea frecventă a părului, precum și factorii agresori de mediu (oxidarea, soarele, poluarea, etc.) pot duce, în timp, la pierderea intensității și strălucirii culorii.

Cercetătorii Cosmétique Végétale au selecționat Oțetul de Zmeură pentru proprietățile sale de dedurizare a apei.

Cunoscut pentru eficacitatea sa, încă din cele mai vechi timpuri, acesta neutralizează depunerile de calcar regăsite în apă, care estompează fibra capilară la fiecare spălare. Astfel, Oțetul de Zmeură revigorează strălucirea părului vopsit și tern.

Combinat în formula sa cu uleiul infuzat de Gălbenele, care netezește fibra capilară și o ajută să refl ecte mai multă lumină, acesta restaurează strălucirea naturală a părului tău.

PĂR VOPSIT SAU TERN

Îmbogățit cu Oțet de Zmeură, Fluidul pentru strălucirea părului elimină particulele care îngreunează și atenuează strălucirea părului.

Părul devine moale și strălucitor.

MASCĂ PENTRU STRĂLUCIREA PĂRULUI

Masca pentru strălucirea părului hrănește părul fără să-l încarce și repară daunele provocate de colorarea părului.

PĂR NORMAL CU TENDINȚĂ DE ÎNGRĂȘARE

MASCĂ EXFOLIANTĂ PURE DETOX 2 ÎN 1 CU ALGE BIO

Masca exfoliantă Pure Detox 2 în 1 cu Alge Biopurifică și exfoliază delicat scalpul. Îndepărtează impuritățile și reduce excesul de sebum. Părul este proaspăt, ușor de la rădăcină și se îngrașă mai lent decât de obicei.

Mai multe detalii despre aceste produse găsiți pe www.yves-rocher.ro

#Haircare #YvesRocher

 

Etichete

Articole asemanatoare

Close