Ce invatEducatie

Învață obiceiuri sănătoase la Școala Altfel!

Articol de Alexandra Mănăilă

O parte din școlile bucureștene derulează în prima săptămână după vacanță Școala Altfel, în care elevii vor lua parte la activități agreate de ei, dar și de părinți. De altfel, părinții pot să propună activități alături de profesori. Plecând de la ideea că obiceiurile sănătoase pot fi învățate și acasă, dar și la școală, stildeviata.net a cooptat specialiștii clinicii Akeso și compania Yves Rocher într-o campanie educațională dedicată copiilor și părinților de la Școala 97 din Capitală: ,,Învață obiceiuri sănătoase la Școala Altfel!”

Două acțiuni vor avea loc în cadrul acestei campanii la Școala 97 din sectorul 4 din București, una la clasa pregătitoare H și alta la clasa pregătitoare A. Astfel aproape 50 de copii vor afla în Săptămâna altfel de la Conf. univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie și fondator al clinicii Akeso, cadru didactic la Disciplina Toxicologie din cadrul Facultății de Farmacie a UMF „Carol Davila”, membru în Consiliul Științific al Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) despre igiena corporală, cum trebuie făcută de cei mici, când și de ce, dar și cum arată o farfurie sănătoasă și ce alimente trebuie să conțină. Kinetoterapeuta Adelina Iordache de la clinica Akeso, absolventă a Facultății de Kinetoterapie, Master în kinetoterapia în afecțiuni ortopedice și în traumatologia sportivă, le va arăta elevilor care este poziția corectă pe care trebuie să-o adopte la masă sau în bancă și le va da câteva sfaturi referitoare la poziția corectă a corpului.

Medicul nu doar că le va explica pe înțelesul celor mici noțiunile de bază legate de igienă, dar îi va provoca pe elevi la un joc,  să deseneze cum arată o farfurie sănătoasă, iar kinetoterapeutul le va arăta practic elevilor cum să stea corect în bancă și îi va pune pe micii școlari să exemplifice.

În cadrul campaniei ,,Învață obiceiuri sănătoase la Școala Altfel!” elevii vor primi pliante cu sfaturi utile pentru părinți legate de cele trei teme, produse de igienă corporală, un dulce sănătos-miere și creioane.

Campania se înscrie în prioritățile stabilite de Ministerul Educației pentru „Școala altfel” în 2023-2024, priorități care cuprind temele: prevenirea consumului de droguri, a violenței școlare, a discriminării, reducerea obiceiurilor alimentare nesănătoase.

StildeViata.net mulțumește partenerilor săi clinica Akeso și compania Yves Rocher pentru implicare și va publica informații legate de obiceiurile sănătoase promovate de specialiști la Școala Altfel pentru a le fi de folos și altor școlari și părinților acestora.

Foto by seregam  / envato elements

© europontis.com | stildeviata.net

Etichete

Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie.

Articole asemanatoare

Vezi si ...

Close
Close