BauturaUnde beau

Limonada la Horoscop sau la Zodiac

Limonada, una dintre cele mai vechi bauturi, datand de pe la 1300, o poti consuma fara restrictie atunci cand iesi in oras. Meniul de la cafeneaua Zodiac, din incinta magazinului bucurestean Cocor, iti ofera pe langa cele 4 tipuri de limonada si posibilitatea sa citesti cate ceva despre fiecare zodie in parte. La Horoscop, un alt restaurant din buricul Capitalei, chiar daca nu ti se pune la dispozitie horoscopul zilei, poti bea linistit o limonada.

Reteta traditionala cuprinde lamai, apa si zahar. Dar la terase, restaurante si cafenele poti incerca si limonada cu menta, limonada mojito, limonada de casa, limonada cu miere sau cea cu afine. Poti sa optezi pentru apa plata sau apa minerala, iar in privinta indulcirii poti alege zaharul alb, zaharul brun, mierea sau indulcitorii de zahar.

Limonada
Limonada

Dupa unii, limonada este bautura preferata a europenilor. Dupa altii a canadienilor si americanilor. Nu stiu sa fie si a romanilor, dar oricum ar fi, merita s-o incerci, mai ales ca este recomandata si in dietele de slabire. La Horoscop o limonada cu miere de 250 ml te costa 12 lei, in timp ce la Zodiac limonada de 400 ml variaza intre 10-12 lei in functie de tipul ales. Din mai, cand se deschide terasa de la Horoscop, vei putea savura limonada cu gheata afara la umbra sau la soare dupa preferinta. Daca te tenteaza sa tii o cura cu limonada, trebuie sa stii ca se va produce o detoxifiere intensa a organismului, de aceea nu se recomanda s-o tii prea mult timp. Cura cu lamai a fost incercata si de cantareata Beyonce, care sustine ca a slabit 9 kg in circa 10 zile.
Dar medicii nutritionisti nu recomanda aceasta dieta cu lamai si limonada, intrucat irita mucoasele tubului digestiv, agraveaza bolile inflamatorii intestinale si dezechilibreaza organismul. Insa consumata la terasa sau la restaurant in compania prietenilor, limonada este mult mai indicata si mai binevenita decat o bautura alcoolica, asta daca tii la silueta.

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns