Ce manancMancare

Micsoreaza-ti IMC-ul cu cereale integrale

Daca ti-ai calculat indicele masei corporale (IMC) si nu esti multumit de valoarea obtinuta, ai posibilitatea sa-l modifici. Cerealele integrale introduse in alimentatia ta zilnica te pot ajuta sa-ti scazi IMC-ul. Asta inseamna sa consumi zi de zi cel putin 3 portii de cereale integrale (48 de grame). Daca vei face asta nu doar ca iti vei scadea IMC-ul, dar iti vei reduce si riscul de afectiuni cardiace si diabet cu 20-40%.

Mai multi experti europeni prezenti la cea de-a XI-a Conferinta Europeana de Nutritie (FENS) din Madrid au cazut de acord in decembrie 2011 asupra necesitatii includerii cerealelelor integrale in alimentatie. O cercetare prezentata la acest eveniment le-a demonstrat specialistilor ca oamenii care consuma mai multe cereale integrale prezinta efecte de sanatate imbunatatite, inclusiv un indice al masei corporale mai scazut, mai putina grasime abdominala si mai putine kilograme acumulate.

Profesorul Chris Seal de la Universitatea din Newcastle care a coprezidat simpozionul destinat cerealelor integrale la FENS a spus ca „majoritatea studiilor care se bazeaza pe observatie arata relatii de inversiune semnificative intre introducerea in alimentatie a cerealelor integrale si stimulii unor boli cardiace sau a unor forme de diabet”.

Numeroase tari au recomandat consumul de cereale integrale in strategiile lor de regim alimentar, datorita cresterii dovezilor asupra importantei inlocuirii cerealelor procesate cu cereale integrale, ca parte a unei diete sanatoase.

Tot mai multi oameni din lumea intreaga incearca sa previna obezitatea, bolile cardiace si a diabetul, servind la micul dejun cereale integrale.

Micsoreaza-ti IMC-ul cu cereale integrale
Micsoreaza-ti IMC-ul cu cereale integrale

Vezi si:
calculator al indicelui masei corporale
http://clubulgrasilor.ro/control-greutate/calcul-indice-masa-corporala/

mai putina grasime abdominala
http://clubulgrasilor.ro/control-greutate/calcul-risc-grasime-abdominala/

mai putine kilograme acumulate
http://clubulgrasilor.ro/control-greutate/calcul-greutate-ideala/

obezitatea, bolile cardiace si a diabetul
http://clubulgrasilor.ro/obezitatea-in-topul-factorilor-de-risc-la-romani/

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close