Din RomaniaPovesti XXL

Ovidiu Bojor, sub semnul cifrei 8

Ovidiu Bojor este doctor in farmacie, membru al Academiei Romane, fiind celebru in tara, dar si in strainatate. Are 88 ani, este activ si ager, suplu si sanatos, datorita cifrei 8. Sau mai bine zis, regulii celor trei opturi.

De 60 de ani cantareste aceeasi greutate. La cei 1,68 metri, cat are inaltimea, 54- 56 kg nu sunt o povara de dus. Dimpotriva e usor ca un fulg si aceasta este greutatea sa ideala, pe care multi romani mai tineri ca Bojor si-ar dori s-o atinga.

Clubul grasilor (C.G.): Puteti sa ne spuneti care este secretul dvs? Intotdeauna ati fost slab…
Ovidiu Bojor (O.B.) Sintetic, sintetic. Trei ori opt fac douazeci si patru. Impartim ziua in 3 opturi si ne ghidam dupa regula celor trei opturi. 8 ore de munca activa, intensa, 8 ore de odihna activa cu dans, antren, schi, inot, patinaj, bazin, miscare si 8 ore de somn. In al doilea rand, 5 mese usoare pe zi in loc de trei sau doua sau numai una, dar copioasa. Recomand sa se manance la ora 9, la 12, la 16, la 18 si ultima masa la ora 21. Iar in cele 8 ore de somn, recomand tuturor sa prinda cel putin o ora de somn alfa, asta inseamna inainte de ora 24, ca sa asigure un repaus complet normal. Fara vise fara nimic, este somnul cel mai util. Bineinteles, selectie in materie de alimente. Noi suntem omnivori. Sa nu fim la extreme: numai carnivori, numai ierbivori. Noi am devenit omnivori, deci, din toate, dar cu masura, cate putin. Acestea sunt secretele…

C.G.: Asadar, putin si bun?
O.B.: Da, in toate sa mentinem cumpatarea, dar cel mai important lucru depinde de noi. Crearea in interior al unui echilibru perfect intre mental, spiritual si fizic. Un echilibru perfect. Si totdeauna, sa fim pe verticala. Sa nu ne ingamfam, sa nu fim invidiosi sau sa purtam ranchiuna, sa nu ne aruncam capul pe spate. Sa fim pe verticala! Sa nu ne inchinam nimanui decat in fata lui Dumnezeu.

C.G: Cunoasteti denumirea latina a tuturor plantelor, ati facut cercetare în botanica, ati fost in Himalaya si aproape 40 de ani ati lucrat la Natiunile Unite ca expert in valorificarea resurselor naturale din tarile asiatice. Intr-un cuvant detineti secretele plantelor. Care dintre acestea ajuta la scaderea in greutate?
O.B.: Plantele care ajuta la scaderea in greutate. Va voi spune mai intai de ce sa va feriti mai mult. In urma cercetarilor din ultimul timp s-a constatat ca grupa de plante care contin derivati antraceni, cu alte cuvinte oximetilantrachinone, sunt daunatoare sanatatii. Ele sunt iritante, produc o purgatie. Este vorba de plante laxative, care produc iritatie asupra colonului. Favorizeaza dezvoltarea cancerului colono-rectal, in cazul utilizarii indelungate. Se pot utiliza maxim 3-4 zile in 30 de zile, cu pauze mari, in cazuri extreme. Dar, avem altele bune, cele care contin mucilagii. Semintele de psyllium (plantago psyllium) , sunt semintele de in, nalba, decoctul de nalba mare sunt mucilagii foarte bune, care absorb si toxinele, dar asigura un tranzit intestinal perfect.

C.G.: Din prima categorie face parte si crusinul, adesea folosit in curele de slabire?
O.B.: Crusinul, senna, aloe, rasina de aloe (nu gelul de aloe vera) si altele… Este o grupa intreaga. Dar crusinul face parte din aceasta categorie. Deci, mare atentie la produsele care contin crusin!

In ceea ce-i priveste pe grasuti, celebrul farmacist recunoaste ca lupta cu kilogramele este una anevoioasa. Ii incurajeaza si ii indeamna sa nu renunte si mai ales sa nu-si indoape copiii.

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close