Cum previn / tratezSanatateSliderUnde previn / tratez

Primul call-center pentru cei care luptă cu obezitatea cu mentori foștii pacienți

Articol de Alexandra Mănăilă

S-a lansat în premieră în România, primul call-center în care foștii pacienți devin mentorii pacienților care luptă cu obezitatea. Inițiativa aparține spitalului privat Ponderas Academic Hospital, iar pacienții operați în Centrul de Excelență în Chirurgia Obezității vor răspunde la toate întrebările pe care le pot avea viitorii pacienți, oferind astfel un suport moral persoanelor care luptă cu kilogramele în plus.

,,Lupta cu obezitatea a devenit din ce în ce mai dificilă, mai ales în această perioadă în care pacienții sunt mai vulnerabili în fața unei infecții virale din cauza afecțiunilor asociate. Ne-am gândit cum să fim alături de aceștia și prin prizma experienței altor pacienți, așa că am lansat un program coerent care să le ofere informații complete, chiar de către aceia care au traversat întocmai aceeași suferință și au trecut prin experiența unei intervenții bariatrice. Sunt recunoscător că avem alături de noi foști pacienți ai Ponderas Academic Hospital, care să ghideze și alți pacienți să facă o schimbare către o viață mai sănătoasă. Cu aceeași recunoștință spun că am alături, în fiecare zi, o ehipă medicală cu foarte multă experiență, pregătită să îi ajute mereu pe cei care se luptă cu obezitatea și bolile asociate acesteia”, a declarat Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL și Chirurg de excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică.
Sub mesajul ”Nu ești singur în lupta cu obezitatea”, programul a înrolat pacienți operați în Centrul de Excelență în Chirurgia Obezității din cadrul spitalului, aceștia devenind astfel mentori pentru cei care suferă de de obezitate și alte afecțiuni asociate.
Majoritatea persoanelor care se confruntă cu obezitatea și pentru care chirurgia obezității ar putea fi o soluție, amână intervenția bariatrică, de cele mai multe ori din cauza unor blocaje emoționale care îi împiedică să vadă beneficiile post-operatorii. Cu aceleași insecurități s-au confruntat și ambasadorii înrolați voluntar în call-center. Aceștia au ales să le dezvăluie persoanelor care iau în calcul această intervenție pentru a se vindeca de obezitate și afecțiunile asociate, cum au luat decizia de a se opera, ce a însemnat recuperarea pentru ei, care sunt beneficiile operației sau cum s-a schimbat viața lor.

,,Adesea, persoanele care se confruntă cu obezitatea simt că au pierdut lupta cu propriul corp. Am simțit asta chiar și eu, e un sentiment firesc după o viață de diete, îngrășat la loc, înfometare și senzația că propriul organism lucrează împotriva ta. Însă în momentul în care îți dai seama că te iubești și îți dorești mai mult pentru tine, alegi drumul spre o viață mai sănătoasă. De când am vorbit pentru prima oară public despre operație, foarte mulți oameni îmi cer să le povestesc traseul meu ca pacient bariatric, ce m-a motivat să mă operez și cum mi-am ales doctorul, dar mai ales cum am reușit să depășesc barierele psihice cu care mă confruntam înainte”, a declarat Navi Ivan, cântăreață și fostă pacientă a spitalului privat.

Pentru a discuta cu unul dintre ambasadorii programului, persoanele interesate pot programa o discuție telefonică accesând Bariatrie.ro/ambasadoribariatrici sau prin apel la *8700, de luni până vineri, între orele 11:00 și 21:00.

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns