Cum previn / tratezSanatate

Renunta la fumat cu Barcelona!

Daca te-a batut gandul sa te lasi de fumat si nu ai facut-o pana acum de teama ca te vei ingrasa, ai un motiv in plus sa incerci de data asta. Mai ales, daca esti fan inrait al echipei FC Barcelona…

Comisia Europeana si-a unit fortele impotriva fumatului cu Clubul de fotbal FC Barcelona si au initiat un parteneriat „Renunta la fumat cu Barça”. Fotbalistii vor sa ofere ajutor practic fumatorilor care doresc sa renunte la acest obicei. Parteneriatul aduce impreuna doua campanii majore – „Ex-fumatorii sunt de neoprit” si Barça lui „Fum Sense”. Celebrii fotbalisti apar si intr-un videoclip, pe care il poti urmari aici.

Fotbalul arde multe calorii

Este adevarat ca fumatorii cantaresc, in medie, cu 2-5 kg mai putin decat greutatea lor normala, dar acesta nu este un motiv serios sa continui sa fumezi. Ce preferi, portia zilnica de tigari care iti aduce otrava la pachet prin cele 4000 de substante chimice pe care le emana fumul lor sau cateva kilograme in plus pe care la o adica le-ai putea da jos? Fumatul nu este o bariera protectoare impotriva ingrasatului. Chiar daca fumezi, poti sa te ingrasi, daca mananci mai mult decat arzi. Tot la fel de adevarat este si faptul ca nicotina iti creste rata arderilor din organism. Nu te ingrijora, daca renunti la portia de nicotina, dar faci mai multa miscare, caloriile ingurgitate nu se vor mai depune. Nu fi suporter doar de pe margine. Implica-te si fizic! Fotbalul arde de la 450 calorii pe ora pana la 900 de calorii. E suficient sa incerci sa joci si in functie de greutate vei arde ceva. Daca cantaresti 109 kg, jucand fotbal timp de o ora vei arde 872 calorii. Daca ai 91 kg, vei arde 728, iar daca ai 73 kg vei arde 584 calorii. Macar din spirit de solidaritate cu Barca poti incerca sa renunti la fumat, dar sa joci si fotbal!

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns