Cum ma ingrijescFrumuseteSlider

Ritual de îngrijire a feței în funcție de tipul de ten: Demachierea și curăţarea tenului

Ten uscat, sensibil, gras ori mixt, spune-mi ce tip ai, dacă vrei să afli ce ritual de îngrijire a feței să adopți. Pentru a primi cele mai potrivite sfaturi cu privire la produsele pe care ar trebui să le alegem în ceea ce privește demachierea și curățarea tenului, am apelat la specialiști. Cosmina Buga, Brand Manager Yves Rocher, a creionat un ritual de îngrijire a feței special pentru clubulgrașilor.ro.

Poluare urbană, stres, ritm intens de viaţă… În fiecare zi, tenul este supus numeroaselor agresiuni externe. Slăbit, acesta este, de asemenea, fragilizat de reziduurile produselor de îngrijire și a celor de machiaj. Rezultatul? Porii se blochează, iar tenul are un aspect încărcat din cauza acumulării de celule moarte. Astfel, funcţiile sale regenerative sunt împiedicate. Pielea își pierde luminozitatea și îmbătrânește prematur. Demachierea și curăţarea devin astfel doi pași esenţiali pentru a avea un ten frumos. Dar, în funcţie de tipul de ten, vârstă, și chiar de dorinţele fiecăruia de frumuseţe, nevoile nu sunt aceleași. Astfel, fără să realizezi, alegând un demachiant sau un produs pentru curăţare nepotrivit pentru tine, riști să nu îi oferi tenului tău o curăţare adaptată sau mai rău, să îl deteriorezi.

De ce este important să identifici ce tip de ten ai

Înainte de a încerca să-i oferi tenului tău cea mai bună îngrijire, este important să-i cunoști tipul. Normal, mixt, uscat, sensibil sau gras, fiecare are specificul său. Într-adevăr, sub influența mediului, a hormonilor, sau pur și simplu a trecerii timpului, pielea se schimbă. Agresiunile externe (soare, poluare, produse nepotrivite etc.) precum și cele interne (alimente, stres etc.) îi modifică natura.

Așadar, primul pas către a te simți bine în pielea ta este să începi să o cunoști, astfel încât să îi oferi îngrijirea adecvată.

Cunoașterea tipului tău de ten, dar și caracteristicile și nevoile acestuia îți vor permite să selectezi cele mai potrivite produse de curățare, demachiere și îngrijire. Tenul uscat, de exemplu, va avea nevoie de produse cu efect intens de hidratare și texturi bogate. Tenul gras, pe de altă parte, preferă cremele hidratante mai ușoare, mai fluide iar tenul normal nu are nevoie de îngrijire specifică.

Tenul sensibil poate fi deosebit de reactiv. Când se confruntă cu o agresiune externă sau cu utilizarea unui produs nepotrivit, acesta poate dezvolta tot felul de senzații de disconfort, de la înroșire la etanșeitate. De aceea, este necesar să aplicăm produse cu formule foarte blânde pentru piele și cât mai puține ingrediente în compoziție.

În ceea ce privește machiajul, este de preferat să se alegem predominant produsele non-comedogenice atunci când discutăm despre tenul gras și mixt.

Odată ce ai descoperit care este tipul tău de ten, este mult mai ușor să selectezi produsele potrivite.

Produse de curățare și demachiere

Pentru tenul uscat, optează pentru un produs de curățare cu efect de calmare, regenerare și netezire. Lapte demachiant cu efect de netezire cu Gălbenele Bio urmat de Loțiunea cu efect de netezire cu Gălbenele Bio este un duo ideal pentru tine.

Tenul gras trebuie curățat dimineața și seara cu formule blânde, fără săpun, precum cele din gama Pure Menthe. Loțiunea matifiantă cu Mentă Bio completează perfect ritualul de curățare al tenului gras, datorită texturii sale bifze tonic + pudră cu efect de matifiere.

Pentru tenul mixt, ritualul de curățare și demachiere este similar cu cel pentru tenul gras. De evitat sunt produsele foarte emoliente sau cele pe bază de uleiuri. Pentru pasul de demachiere, foarte potrivită este Apa micelară demachiantă cu efect purificator Pure Menthe, urmată de Spuma pentru curățarea și oxigenarea tenului Pure Algue.

Pentru tenul normal, alege produse cu texturi ușoare, dar hidratante, care să îl protejeze întreaga zi. Gamele Pure Algue și Pure Camomille se potrivesc perfect acestui tip de ten.

În final, doar produsele foarte blânde și foarte hidratante, precum cele din gama Pure Camomile, au grijă de tenul sensibil, datorită formulelor hrănitoare, cu efect calmant. Uleiul demachiant cu efect calmant și Crema demachiantă din aceeași gamă sunt, fără dar și poate, printre cele mai blânde produse demachiante pe care le-am testat vreodată.

Sănătatea pielii se bazează pe echilibrul microbiomului său.

Pielea este cel mai mare organ de protecţie al corpului. Este deja cunoscut de mult faptul că aceasta acţionează ca o barieră împotriva agresiunilor externe. Dar mult mai mult decât un simplu înveliș, pielea își îndeplinește și funcţia de protecţie datorită microorganismelor care trăiesc la suprafaţa sa. Acesta este microbiomul pielii: un ecosistem complex format din bacterii, ciuperci, paraziţi și virusuri invizibili pentru ochiul liber.

Pielea adăpostește o floră cutanată ce trăiește la suprafaţa sa, la nivelul celor mai superficiale straturi. Microorganismele ce îl compun se dezvoltă în mod comensal, adică depind de gazda lor, fără a reprezenta un pericol pentru aceasta din urmă, prin consumarea producţiei naturale a pielii de celule moarte sau sebum. Acestea joacă un rol esenţial în lupta împotriva microorganismelor patogene. Într-adevăr, o altă așa-numită floră tranzitorie se instalează pe piele în timpul zilei și poate include ea însăși germeni care se dezvoltă în detrimentul gazdei lor, consumând elemente vitale.

Prin urmare, pielea sănătoasă nu este doar rezultatul unei succesiuni de straturi celulare prezervate, ci este în mod egal și rezultatul unui echilibru armonios al florei sale cutanate, completat de îngrijirea pe care o primește.

Cosmina Buga, Brand Manager Yves Rocher

Photo by Raphael Lovaski on Unsplash

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close