DistractieUnde ma distrez

Ritual de seductie

Starile prin care trece orice om atunci cand vrea sa seduca de la teama, nerabdare, frenezie, pana la visare, tristete, lamento, implorare si joc sunt transpuse de coregrafa Andreea Tanasescu intr-un spectacol de dans si muzica ”live”. Indiferent cate kilograme cantarim, cati ani numaram sau ce sex avem, actiunea de seducere a partenerului tine in definitiv de educatia si de inspiratia pe care le purtam in bagajul propriu.

Daca vrei sa-ti upgradezi bagajul seductiei, o arta in sine, ori sa beneficiezi de o lectie gratuita intr-ale seductiei participa la unul din spectacolele organizate de Colegiul Nova din Olanda in colaborare cu Asociatia A&A Associated Artist, Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali” din Bucuresti, Centrul National al Dansului, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si Teatrul ”Constantin Tanase”, Bucuresti.
Poti merge marti 21 februarie ora 19, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti,”Studioul de Opera” sau miercuri orele 14 si 19 la Teatrul ”Constantin Tanase”, Bucuresti, intrarea fiind libera. Vei vedea trei povesti de viata puse in scena de dansatorii olandezi.

In lucrarea ”Ritual de seductie” muzica Diana Rotaru, in interpretarea ”live” a Anei Chifu (la flaut), dansul devine o prelungire a sunetului, un ecou virtual al sonorului in vizual. Densitatea coregrafica este data de forta grupului care absoarbe individul intr-o inertie dezumanizanta. ”Seductia” amara pe care grupul o exercita fata de ins, il condamna pe cel ramas singur la recluziune. Povestea dureaza 15 minute fiind dansata de Tessa Kok, Roos Rozemond, Marielle Lucas, Anneroos Rijsdijk, Nancy Rutte, Janine Kuiper.

Onde, ondine

Lucrarea ”Onde, ondine” porneste de la leit-motivul nasterii si al mersului pentru a sugera aceeasi micro-societate ca un mecanism perfect controlat. Evadarea individului din acest spatiu nu se realizeaza fara urmari. ”Tragedia Ondinei este inadaptarea perpetua, o dorinta pentru altceva, niciodata satisfacuta.”Este posibil sa te reprezinte calatoria Ondinei din lumea subacvatica în cea terestra, umana si înapoi în spatiul originar, mai mult decat crezi. Sfasiata în doua jumatati – dorinta si frica, dragoste si detasare, durere si joc, instinct si ratiune, flaut si fagot – Ondine se trezeste într-un final o straina în ambele lumi, niciuna primitoare, amandoua distruse de propriile slabiciuni.
Nu-i asa ca si tu treci prin astfel de stari atunci cand slabesti mult, reusind sa ajungi la greutatea mult visata? Dintr-odata simti ca nu te adaptezi in noua lume. Iti cumperi tot haine mari, largi din obisnuita, te raportezi la tine tot ca la un om cu greutate, iar prietenii de suferinta de altadata nu mai sunt la fel de primitori. Timp de 20 minute coregrafa Andreea Tanasescu, pe muzica Dianei Rotaru te poarta in lumea Ondinei, pe ritmurile flautului Anei Chifu si fagotului Mariei Chifu.

Play Time

Piesa ”Play Time!” este un pretext pentru coregrafa de a exploata un alt fel de spatiu, cel al constructiei de personaje si situatii teatrale. Pe muzica lui Catalin Cretu -”Muzicale culinare”, cele patru personaje ale povestii ne arata ca sunt captive intr-un spatiu imaginar din care nu pot iesi. Singura modalitate a lor de a vedea lumea sunt capetele din burete, metafora a identitatii fabricate. Din acest joc se naste dansul. Interesant este ca saxofonul si viola fac comentarii ironice la o serie de obiceiuri culinare. Si cine stie, poate in cele 8 minute cat dureaza dansul, vei descoperi ca ai si tu vreunul din aceste obiceiuri culinare…

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button