Cum ma ingrijescFrumuseteSlider

Secretele unui machiaj de petrecere de invidiat

de Alexandra Mănăilă

Fie că te încumeți singură acasă, fie că apelezi la profesioniști atunci când îți faci un machiaj de petrecere trebuie să arăți superb. ,,Ca scoasă din cutie” ar spune unii, ca nouă ar spune alții. Rezultatul final aduce cu el priviri admirative, complimente și wow-uri din partea celor care te văd. ,,Atunci când te machiezi profesional, varianta finală a muncii nu ar trebui să arate ca o mască. Machiajul este o formă de artă și mai important, o formă de exprimare”, atrage atenția Iulia Buțurcă, make-up artist, care face din pasiune această activitate și care ne-a împărtășit secretele unui make-up party de invidiat.  

Iulia Buțurcă, make-up artist
Iulia Buțurcă, make-up artist

Am făcut un mic experiment la care a participat Iulia Buțurcă, make-up artist. Am ales perioada sărbătorilor de iarnă când sunt multe petreceri, începând de la cina festivă de Crăciun, până la seara de Revelion, dar și alte evenimente organizate în această perioadă, cum ar fi concertele, spectacolele, așa că am apelat la serviciile profesioniste pentru un make-up adecvat diverselor situații.

,,Fiecare dintre noi are un stil anume de a se machia și preferințe complet diferite, dar elementele de bază ale machiajului fiecărei femei – indiferent de felul în care obișnuiești să te machiezi – sunt aproape aceleași. Aici e secretul: machiajul este o extensie clară și vizibilă tuturor celor care te văd – în realitate sau virtual – a personalității tale”, a spus Iulia Buțurcă, make-up artist.

Iar mie nu-mi plac machiajele stridente și nici cu mult sclipici, în plus am un ten foarte sensibil și vulnerabil la intoleranțe și alergii, deci trebuie să fiu atentă la produsele folosite și să nu încarc extrem de mult tenul, așa că Iulia a trebuit să țină cont de aceste cerințe și bineînțeles și de ținuta mea vestimentară, aleasă conform cu dresscode-ul evenimentului: Christmas party.

Am făcut un mic film: cum arătăm înainte, fără niciun fel de machiaj, în timpul operațiunii și după make-up, ca să vedeți diferențele și ce a ieșit, dar am rugat-o pe Iulia să ne divulge secretele sale și produsele pe care le-a folosit în realizarea acestui make-up party.

Pașii de urmat pentru un machiaj de petrecere:

Demachiere

A folosit apa micelară Hyaluronic Aloe de la Garnier Skin Naturals

Aplicare apă termală de la Avene

Hidratare

Hidratare buze : cremă gălbenele / balsam de buze

Hidratare ten : Avene 50+SPF Crème Peaux sensibles seches;

Hidratare ochi : Clinique – All About Eyes

Stilizare sprâncene: A folosit Gelul Benefit 24h Brow Setter cu care a ridicat, periat și fixat forma sprâncenelor și credeți-mă în cazul meu a fost o adevărată provocare, fiindcă am niște sprâncene rebele și subțiri. Dar Iulia a fost foarte răbdătoare.

Trasare de linii fine de fard în spranceană: paleta de farduri sprâncene de la MAC ;

Anticearcăn : Aplicare de anticearcăn pe pleoapa mobilă & pleoapa inferioară:  PRO LONGER CONCEALER de la MAC.

,,În acest fel încercăm neutralizarea ochilor pentru a-i pregăti de machiaj. Anticearcănul trebuie să fie cu o nuanță mai deschis decât fondul de ten folosit, pentru a acoperi și ilumina zonele care au nevoie de asta”, mi-a explicat Iulia Buțurcă.

Primer ochi: Aplicare Primer pe pleoapa mobilă: The Pore de la Benefit;

Machiaj Ochi : A folosit paleta de farduri de la NATASHA DEDONA”All Neutral”

Primer Ten: MILK HYDRO Grip Primer;

Aplicare FOND DE TEN (L’OREAL INFAILIBLE 32H FRESH WEAR) cu mișcări de tapotare, luând în calcul și gâtul și urechile;

Aplicare Anticearcăn / Iluminator (RARE BEAUTY) sub zona ochilor, frunte și bărbie;

Fixare:  Se fixează fondul de ten ( zona T) și sub ochi cu:  Pudra minerală NYX HD FINISHING POWDER

,,Pudra se fixează cu privirea în jos. În acest mod evităm strângerea produsului sub ochi”, a precizat Iulia Buțurcă, make-up artist.

Aplicare Blush ( Benefit, nuanța SHELLIE) & Contur : Benefit HOOLA

Aplicare Mascara : Hourglass Caution Lash Mascara

Aplicarea Genelor false smoc de la Cupio.

În premieră, pentru mine, am recurs la gene false. Nu rezonez deloc cu ideea de avea multe gene false și stufoase, mi se pare că par artificială cu ele. Cu siguranță, altor fete și femei le stă bine cu gene false și le place un astfel de look ce evidențiază ochii. Iulia m-a convins să încerc în ideea în care va pune doar 4-5 gene, având în vedere că eu sunt ,,destul de săracă” la acest capitol, recurgând la acest truc doar pentru a completa acolo unde este nevoie. Am acceptat și am fost mulțumită de ce a ieșit.

,,În aplicarea genelor false trebuie ținut  cont de forma ochilor și fizionomia feței în ansamblu;, iar după aplicarea genelor false, revenim cu un al doilea strat de mascara”, a explicat make-up artista.

Buze : A creionat buzele și corectat unde era nevoie; Creion buze : NYX în culoarea SMLL44 și am aplicat rujul lichid “ULTIMATE HYDRA SATIN în nuanta Tender Pink” de la DOUGLAS;

FIXARE MACHIAJ : PREP+PRIME FIX de la MAC.

,,Cheia care stă la baza unui machiaj cât mai aproape de perfecțiune este pregătirea tenului. Este absolut vital, înainte să începi să aplici produsele de machiaj, să îți îngrijești și pregătești tenul! Pregătirea tenului reprezintă o rutină obligatorie care implică, pe rând, curățarea, tonifierea și hidratarea tenului!, a afirmat Iulia Buțurcă, make-up artist.

Este mai mult decât necesar să îți cunoști tipul tenului ca să alegi produsele potrivite lui.

,,Dacă ai ten gras, produsele cosmetice pe bază de apă sunt cele pe care trebuie să le folosești. Dacă ai tenul uscat, poți folosi produse ceva mai grase. Dacă ai tenul sensibil, cosmeticele pe bază de minerale reprezintă alegerea salvatoare”, e de părere Iulia Buțurcă, make-up artist, la care puteți apela cu încredere. O găsiți pe facebook aici.

Etichete

Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close