Cum ma ingrijescFrumusete

Somnul de frumusețe cu magia extractului de Călțunaș – ritual de seară

Se spune că un somn bun aduce frumusețea cu el. În parte, e adevărat. O față odihnită și zâmbitoare după un somn sănătos este mai plăcută și pare mai tânără. Dar mai sunt câteva secrete care transformă somnul în terapie pentru ten, nu degeaba i se spune somn de frumusețe.

Tenul oxigenat este un secret pe care cercetătorii de la Yves Rocher l-au deconspirat. Apoi am mers mai departe cu știința, au găsit un elixir vegetal Pământ- Ocean, au combinat extractul de Călțunaș cu cel de Micro Alge tetraselmis și au brevetat invenția sub forma unui ser reparator de noapte cu efect de melatonină.

Extractul de Călțunaș cultivat prin Agroecologie în câmpurile franceze din La Gacillya fost combinat cu un extract de Micro-Alge Tetraselmis cultivate în Bretania într-un reactor biologic. Două metode de cultivare naturale și responsabile, pe care oamenii de știință francezi le optimizează și le stăpânesc de 25 de ani pe teritoriul breton.

Ce face Călțunașul

Numită și condurul-doamnei sau Tropaeolum majus, planta este folosită și pentru curățarea părului și scalpului, în special pentru mătreață, fiindcă  are un conținut bogat în glucotropeolină, o moleculă cu puternice proprietăți purificatoare. În pronfunzimea tenului, Călțunașul stimulează oxigenarea celulelor pielii pentru a le revitaliza.

Micro-Algele Tetraselmis stimulează mecanismele de apărare antioxidante ale pielii și ajută la lupta împotriva efectelor nocive ale poluării.

Algele provenite dintr-un sector durabil și responsabil sunt cultivate în largul coastelor bretone.

Aceste două plante dau naștere unei inovații vegetale brevetate 100% exclusivă pentru a stimula oxigenarea pielii prin furnizarea de oxigen (+ 45%), precum și utilizarea acestuia de către celule (+ 62%) și detoxificarea celulară prin activarea mecanismelor specifice.

Somnul ocupă aproximativ o treime din viața noastră. E bine și sănătos să dormim atât, tradus în ore pe noapte înseamnă undeva la 8 ore. În plus, este esențial pentru bunăstarea corpului nostru. De aceea, indiferent de cauză, reducerea duratei somnului interferează cu unele funcții fundamentale ale corpului nostru, cauzând adesea consecințe evidente și asupra nivelului comportamental și asupra calității sănătății noastre. În ceea ce privește melatonina, ,,ea este o substanță produsă în mod natural de către organism și care este implicată în reglarea ritmului circadian și somn. Melatonina este, de asemenea, ingredientul activ al unor medicamente indicate pentru tratamentul insomniei, fără cauze patologice”, a precizat dr. Cristina Fülöp Nagy Jeremiás, medic balneolog la Sovata.  Și dacă nu știați, melatonina mai este numită și „hormonul somnului”,  fiind de altfel un  puternic antioxidant care poate oferi o multitudine de alte beneficii: sănătatea ochilor, tratarea ulcerațiilor stomacale, reglarea  temperaturii corpului, a tensiunii arteriale și a nivelului de hormoni.

Vezi și Frumusețea începe de la ochi. Cum să-i îngrijești

Ritualul de seară

Îngrijirea de seară propusă de Yves Rocher are la bază trei pași.

PASUL 1:   Folosește un Roll-On iluminator anti-oboseală pentru zona ochilor

Aplică roll-on-ul în jurul ochilor, prin mișcări din interior către exteriorul feței, masând ușor zona cearcănelor, datorită biluțelor din capătul flaconului. Imediat, pielea din jurul ochilor este hidratată, luminoasă și protejată împotriva poluării. Liniile fine și ridurile sunt reduse în mod vizibil.

PASUL 2:  Ser reparator de noapte cu efect de melatonină

Agită flaconul și pune 1-2 picături în palmă. Aplică produsul cu mișcări de netezire, de la interiorul spre exteriorul feței, a frunții, apoi din nou dinspre obraji și termină cu gâtul de sus în jos. Zi după zi, dimineața, tenul are un aspect odihnit, luminos și sănătos.

PASUL 3 : Cremă reparatoare de noapte

Încă din prima dimineață, tenul este oxigenat, odihnit și își recapătă elasticitatea. Aplică în fiecare seară o cantitate mică pe ten, prin mişcări de netezire, din interior către exteriorul feței.

Rezultatele vor fi: un ten mai oxigenat, fortificat și luminos, o  piele mai sănătoasă.

Vezi și Produse împotriva căderii părului fără sulfați și fără silicon

Etichete

Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close
Close