Ce citescEducatie

Sport, dieta & vedete

Binecunoscuta prezentatoare Florentina Opris de la Prima TV a scris o carte in care a adunat informatii despre alimentatie, sport si felul in care persoanele publice se raporteaza la acestea.

Cartea „Sport, dieta & vedete”, aparuta la editura Litera cuprinde o multime de sfaturi date de Florentina. Daca nu stiai, afli acum ca mersul te ajuta sa arzi grasimile, iti elibereaza tensiunea si iti fortifica muschii.
In opinia autoarei, miscarea in aer liber este mai buna decat cea din sala, iar mersul natural este mai activ si mai consumator de energie decat cel de pe banda. Adultii care alearga in mod regulat sufera de dureri de genunchi cu 25% mai putin decat alte persoane.
Din cartea Florentinei Opris mai poti afla cum sa obtii o talie de viespe, cum poti sa ai fesieri de nota 10 sau cum sa ajungi la abdomenul visat facand miscare fizica.

Dieta cea de toate zilele

Sport, dieta & vedete - Florentina Opris
Sport, dieta & vedete – Florentina Opris

Un capitol aparte este cel dedicat alimentatiei, incluzand aici sfaturi, retete, precum si un test despre IQ-ul sanatatii. „Probabil pentru multi dintre noi, cuvantul dieta inseamna restrictie alimentara, terorizarea organismului cu diverse regimuri draconice. De fapt, ar trebui sa intelegem prin dieta o alimentatie echilibrata”, scrie Florentina Opris.

Printre regulile unei diete sanatoase se regasesc doua foarte importante :
1. Fa din micul dejun cea mai mare masa a ta!
2. Nu sari peste mese si nu inlocui masa cu o felie de paine sau ceva de rontait.

Notele vedetelor: de la 3 la 9

Cateva persoane publice romanesti de la Monica Tatoiu, Adina Buzatu, Iuliana Tudor, Simona Patruleasa, Catalin Botezatu si pana la prof.univ.dr. Dumitru Constantin-Dulcan sau Alteta sa Regala printesa Lia vorbesc in carte despre modul lor de viata si alimentatie si isi acorda note.
Catalin Botezatu, care recunoaste ca din cand in cand mai scapa la covrigi uscati sau chipsuri, isi acorda nota 3 la stilul de viata. In schimb, Adina Buzatu care dupa nastere cantarea 108 kilograme, dar a reusit sa slabeasca isi acorda nota 9. Nu am gasit pe nimeni care sa-si dea nota 10, insa am gasit cateva vedete care nu si-au dat note deloc.

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close