Cum ma ingrijescFrumuseteSlider

Ten deshidratat? Soluții pentru hidratarea pielii

Menținerea sănătății pielii este importantă, iar hidratarea joacă un rol esențial în acest demers. O piele bine hidratată este mai elastică, mai suplă și mai sănătoasă. Hidratarea corespunzătoare poate ajuta la prevenirea uscăciunii, a ridurilor și a altor probleme ale pielii.

Pielea este cel mai mare organ al corpului și îndeplinește numeroase funcții importante. Hidratarea corespunzătoare ajută la menținerea elasticității pielii. O piele bine hidratată este mai puțin predispusă la apariția ridurilor și liniilor fine. Și nu în ultimul rând o piele bine hidratată poate arăta mai tânără și mai sănătoasă. Și un mic secret: pielea hidratată arată mai luminoasă, mai plină de viață și are un aspect radiant.

Hidratarea previne uscarea pielii, care poate duce la senzații neplăcute de strângere, descuamare sau mâncărime. Lipsa hidratării poate favoriza apariția problemelor dermatologice, cum ar fi eczemele sau dermatita.

Pielea are o funcție de barieră care protejează organismul împotriva factorilor externi, cum ar fi bacteriile, virusurile și substanțele iritante. Hidratarea ajută la menținerea acestei funcții de barieră, asigurând integritatea pielii. Hidratarea favorizează vindecarea mai rapidă a rănilor și leziunilor minore. Pielea bine hidratată are o capacitate mai mare de a se repara și de a-și menține integritatea.

Apa, esențială pentru hidratarea pielii

Este important să bei suficientă apă pentru a menține hidratarea pielii de la interior. Un aport adecvat de nutrienți esențiali prin alimentație poate contribui, de asemenea, la sănătatea pielii.

Pentru a-ți hidrata pielea, poți utiliza creme hidratante, loțiuni sau uleiuri pentru corp, în funcție de preferințe și tipul de piele.

Factorii externi de mediu, cum ar fi vântul, poluarea, încălzirea, condițiile climatice, precum și lipsa somnului sau o  dietă dezechilibrată contribuie la această deshidratare a  pielii.

Prin urmare, toate tipurile de piele pot fi afectate în anumite condiții sau în anumite anotimpuri.

Piele uscată sau deshidratată?

Pielea uscată este un anume tip de piele, în timp ce pielea deshidratată este o afecțiune. Aceasta este o piele căreia îi lipsește apa, în timp ce pielea uscată este o piele căreia îi lipsesc lipidele și apa. E bine să știți că păstrați același tip de piele pe toată durata vieții. Dar fie că este în mod natural uscată, fie mixtă, normală sau grasă, pielea poate fi deshidratată de agresiunile externe.

Vezi și  Păr ușor de descurcat

Ten gras și deshidratat

Este esențial să vă hidratați pielea, când aveți tenul gras. Atunci când curățăm prea mult pielea grasă, stratul hidrolipidic este slăbit. Capacitatea pielii de a reține apa nu mai este optimă: apare o senzație de disconfort și strângere.

Ten sensibil și deshidratat

Pielea sensibilă are o barieră cutanată slăbită, ceea ce o face să reacționeze intens. Prin urmare, este esențial să o hidratați pentru a-i întări bariera cutanată, pentru a  o  face mai puternică împotriva factorilor agresori externi.

Apa celulară de Edulis, ajutor triplu în acțiunea de hidratare

Botaniștii și fitologii  Yves Rocher au fost bio-inspirați de o plantă suculentă cu un mecanism remarcabil pentru apă: Edulis. Această plantă are capacitatea de a rezista stresului cauzat de amplasarea pe coastă (secetă și conținut ridicat de sare, care perturbă creșterea multor plante) datorită morfologiei sale particulare. Frunzele sale groase, cu bază triunghiulară, pot stoca o cantitate maximă de apă în celulele lor și o captează în centrul frunzei datorită unei cuticule groase, limitând evaporarea acesteia.

Acest mecanism de captare și reținere a apei în frunzele sale este similar cu cel al hidratării pielii și, prin urmare, a determinat cercetătorii noștri în Cosmetică Vegetală să studieze această plantă.

Din anul 2012, Yves Rocher are propriile culturi de Edulis pe terenurile native ale mărcii, în localitatea La Gacilly, din Franța. Planta este extrasă cât mai curând posibil după recoltare, folosind o metodă exclusivă care integrează 100% procese fizice fără solvenți, pentru a păstra calitatea sucului de Edulis activ, bogat în molecule ce activează hidratarea și din care se stabilizează Apa celulară de Edulis.

Aceasta apă are o triplă acțiune hidratantă, care stochează apa în profunzimea tenului, permite difuzarea acesteia în toate straturile epidermei și limitează evaporarea ei, pentru o hidratare continuă.

HYDRA VÉGÉTAL TEN INTENS HIDRATAT ȘI REVITALIZAT  de la Yves Rocher este primul ser care stochează apa în piele pentru 100 de ore de hidratare.

Încă de la prima aplicare, pielea este cu +40% mai hidratată, proaspătă și confortabilă, iar după 1 lună de utilizare, tenul este tonifiat și mai luminos. Serul asigură o eficacitate globală de hidratare, imediată și pe termen lung.  Dar în afara acestuia mai sunt și alte produse pentru hidratare.

GEL-CREMĂ PENTRU HIDRATARE INTENSĂ 48 DE ORE

Imediat, tenul este hidratat cu apă. Și timp de 48 de ore, tenul este intens hidratat și revitalizat pentru un efect de luminozitate.Se aplică pe ten dimineața și seara după aplicarea serului.

GEL HIDRATANT ANTI-OBOSEALĂ PENTRU ZONA OCHILOR

Acest gel proaspăt hidratează și luminează conturul ochilor. Pungile de sub ochi par reduse.

GEL-CREMĂ PENTRU HIDRATARE INTENSĂ 48 DE ORE

Imediat, tenul este hrănit și confortabil. Timp de 48 de ore, tenul este intens hidratat și revitalizat pentru un efect de luminozitate.

,,Puterea extraordinară de hidratare a plantei Edulis a fost dezvăluită după mai mulți ani de studii agronomice și fitochimice. Cercetătorii noștri în Cosmetică Vegetală au dezvoltat un proces de eco-extracție a  plantei proaspete, 100% natural și fără solvenți. Această tehnologie brevetată permite să se extragă tot ce este mai bun din această plantă, concentrată în mod natural în molecule active, pentru a o rafina într-un ingredient activ exclusiv: Apă celulară de Edulis, care activează mecanismele biologice de hidratare ale pielii. Serul cu Hidratare Intensă 100H este o  formulă mai naturală, mai eficientă și care trezește simțurile pentru o mai mare plăcere în utilizare. Pentru această noutate, pentru o eficacitate mai îndelungată, am dezvoltat un complex hidratant brevetat ce crește eficacitatea încă de la prima aplicare, trecând de la 48 de ore la 100 de ore de hidratare continuă. Combinarea acestui complex cu Apa celulară de Edulis asigură astfel o eficacitate de hidratare imediată și de lungă durată, într-o formulă compusă din 99% ingrediente de origine naturală. Și, pentru că emoția însoțește eficacitatea, am creat o textură de gel ultra-ușoară și răcoritoare, care oferă o dezlănțuire imediată de hidratare după aplicare”, a precizat Philippe Msika, Head of Innovation & Development Research Yves Rocher.

Vezi și Îngrijirea părului cu produse vegane 

Etichete

Articole asemanatoare

Vezi si ...

Close