Cum ma ingrijescFrumuseteSlider

Tenul fin și subțire cu trandafiri se întreține

Trandafirii, florile iubirii, cu parfumul lor minunat și petalele catifelate se folosesc de foarte mulți ani în industria parfumurilor și în cosmetică. Și dacă până acum nu știai, ei bine află că uleiul a 1000 de trandafiri oferă tenului de 5 ori mai multă hrănire.

Nu e nevoie să culegi 1000 de trandafiri ca să faci rost de parfumul și uleiul lor. Companiile de cosmetice s-au ocupat deja de acest aspect. Există multe soiuri de  trandafiri, dar cei de Dasmac sau Rosa Damascena Trigintipetala sunt foarte parfumați și din ei se obține cu 30% mai mult ulei esențial decât din oricare alt trandafir. Trandafirii de Damasc au florile mari, roz, superbe și sunt originari din Siria, dar se cultivă și în Bulgaria (Kazanlak), Iran (Kashan) sau Turcia (Isparta). Uleiul volatil este folosit nu doar în scop cosmetic ci și farmaceutic. Și din petalele acestor trandafiri se face o dulceață deosebit de aromată și parfumată, dar și sirop și ceai.

Vezi și Începe Noul An cu un altfel de calendar!

Știai că pentru obținerea unui kilogram de ulei esențial de trandafir de Damasc se folosesc în jur de patru tone de petale? Ei bine oamenii de știință de la Yves Rocher au reinventat procesul natural de extracție pentru a dezvălui întregul potențial pe care îl are ceara de trandafir. Din 1000 de trandafiri au fabricat 1 kilogram de ulei. Uleiul Yves Rocher care hrănește intens pielea oferindu-i acizii grași esențiali de care are nevoie. Cercetătorii Yves Rocher au mai observat că infuzia de ulei de trandafiri oferă imediat hrănire tenului uscat, îi redă confortul și suplețea, iar după o lună de folosire devine mai luminos.

82% din femeile care au folosit ulei de trandafir au declarat că tenul lor este reparat. De altfel, s-a observat o reducere cu 11% în volum a ridurilor la 75% dintre respondenți.

Acest ulei echilibrează pH-ul şi funcţiile pielii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la regenerarea țesutului cutanat.

Rozele în lupta cu timpul sunt câștigătoare. Tenul își recapătă imediat confortul și suplețea, iar ridurile sunt netezite, tenul este reparat, intens hrănit și luminos. Iar dacă uleiul a 1000 de trandafiri este combinat cu alte 30 de uleiuri botanice, cum ar fi uleiul de camelie, măceșe sau argan, efectele vor fi mult mai puternice.

În Gama Riche Creme de la Yves Rocher există și infuzie de ulei de Trandafir cu 30 de uleiuri prețioase și creme antirid cu 30 de uleiuri prețioase, de zi, de noapte, sau regeneratoare.

Vezi și Somnul de frumusețe cu magia extractului de Călțunaș – ritual de seară

 

Etichete

Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă este jurnalist specializat în domeniul medical, având o experiență de 23 de ani în mass media. Are background medical, a lucrat în sistemul sanitar și cunoaște problemele cu care se confruntă profesioniștii din sistem. A fost de-a lungul vremii coordonator al diverselor publicații din trusturi importante de presă adresate publicului larg, dar și la cele dedicate specialiștilor din domeniul sanitar. Creator de proiecte media inovatoare, a ocupat poziții de top management în companii, a lucrat și în firme mici, dar și în corporații, iar de mai bine de 6 ani este freelancer, lucrând doar în propria companie (EUROPONTIS.com). Este trainer în comunicare, formator de opinie și bune practici în jurnalism. A câștigat numeroase premii jurnalistice și având în vedere experiența vastă atât în presa scrisă cât și în audio-video și online, este solicitată și implicată în foarte multe proiecte legate de sănătate. Este adesea invitată să modereze și să prezinte dezbateri, conferințe, evenimente și gale organizate de societăți medicale, asociații de pacienți, la care participă autorități medicale, lideri de opinie.

Articole asemanatoare

Vezi si ...

Close
Close