Cum si cat beau

Vinul slabeste… trupul si memoria

Baut in cantitati mari, nu savurat in doze mici, vinul in loc sa te scape de kilogramele in plus, iti slabeste trupul si iti afecteaza neuronii. Limba ti se impleticeste, incepi sa spui prostii, sa-ti pierzi echilibrul si sa nu-ti mai simti corpul. Ai recunoscut-o! E starea de betie, care, fie vorba intre noi, nu-ti aduce beneficii pe termen lung.

Daca vei opta insa pentru un mic paharel de vin, savurat la masa de pranz ori la cina, ai putea sa pierzi in greutate si sa castigi in ani de sanatate.
Un studiu facut de Institutul National de Sanatate Publica din Copenhaga a scos la iveala faptul ca oamenii care beau vin mananca mai sanatos decat cei care consuma bere.
Cum asa? Pai, ia gandeste-te ce anume merge alaturi de vinisor: o friptura de carne alba sau preparata cu sos, legume si branzeturi nu prea grase, asortate cu masline si la sfarsit fructe. Cercetatorii danezi sustin ca persoanele care consuma frecvent vin sunt  mai sanatoase si mai putin predispuse la obezitate spre deosebire de consumatorii de bere, care au risc crescut de obezitate si accidente cardio-vasculare. Si, daca tot ai de luptat cu excesul ponderal, vinul poate fi consumat si in regimul de slabire.

Calorii arse in primele 2 ore

Stiu, stiu… nutritionistii exclud alcoolul din diete. Dar sa-ti spun un mic secret: vinul nu contine grasimi, colesterol, fibre. Daca tii la silueta ta, vinul alb si sec nu iti va da batai de cap, nici cel rosu si sec. Fii insa atent la vinurile dulci! In mod normal, vinul nu contine zahar, chiar daca acesta s-a adaugat in timpul fabricatiei el fermenteaza pentru a da alcoolul. In ceea ce priveste vinurile dulci (Porto, Muscat, Sauternes, Madeira) acestea contin zahar.
Tine minte ca un pahar de vin pune organismul sa arda mai multe calorii in primele 90 de minute de la consumarea lui!
Nu doar grasimea care se vede poate fi stinsa cu vin… In artere se acumuleaza grasimi care cresc si blocheaza circulatia sanguina. Taninurile din vin (substantele care dau culoarea rosie licorii) topesc aceasta grasime.  Aceste taninuri stau in coaja strugurelui si in codita lui, deci si fructul consumat ca atare iti confera acelasi efect. Insa, nu uita ca strugurii nu se impaca prea bine cu regimurile de slabire!

Un paharel, doua, nu noua!

Vinul slabeste... trupul si memoria
Vinul slabeste… trupul si memoria

Daca bei zilnic un pahar de vin, dar paharul sa nu fie de jumatate de litru, vei reduce la jumatate riscul de hematom si implicit de atac de cord. Tot un paharel te ajuta sa combati si osteoporoza, tine departe cancerul si te ajuta la digestie. Flavonoidele sunt cele care anihileaza efectul nociv al radicalilor liberi. Alt component al vinului rosu quercetina creste imunitatea organismului, si previne aparitia cancerului si a bolilor de inima. Substanta naturala numita resveratrol, este un antioxidant puternic. Vinul contine si vitaminele B si P, saruri minerale, necesare organismului. Un pahar de vin la o singura masa, consumat in paralel cu apa iti mentine greutatea. Un gram de alcool corespunde unui numar de 7 calorii.
Totusi, prea mult strica. Baut in cantitati mari, vinul se comporta ca orice alt tip de alcool, afectand, pe termen lung, ficatul, pancreasul si celulele nervoase.

Show More

Lasă un răspuns

Back to top button
stil de viata
Prezentare generală a confidențialității

Acest website utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile sunt stocate în browserul Dvs. și efectuează funcții precum recunoașterea Dvs. atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând astfel echipa noastră să înțeleagă ce secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și mai utile.

Puteți ajusta toate setările cookie-ului prin navigarea filelor din partea stângă.