Ce citescCe invatEducatie

,,Stil de viață sănătos, zi de zi”, pentru însușirea unor noi obiceiuri

În România, 6 din 10 adulți au probleme cu greutatea, potrivit Studiului Național privind Prevalența Diabetului, a Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR). Rata obezității este în creștere în România, motiv pentru specialiștii echipei Smart Nutrition: Anca Nicoiu-Șuteu, psihoterapeut și Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice au scris cartea „Stil de viață sănătos, zi de zi” care le propune românilor o perspectivă cuprinzătoare asupra sănătății și stilului alimentar echilibrat.

Este o carte de nutriție unică în România, care vine în sprijinul celor care doresc să își îmbunătățească sănătatea și să atingă greutatea optimă prin adoptarea unui stil de viață echilibrat, pornind de la identificarea și schimbarea obiceiurilor alimentare incorecte, care favorizează excesul de greutate. Ghidul poate fi parcurs atât independent, cât și însoțit de consultanța specialiștilor de la clinica Smart Nutrition.

,,Un stil de viață sănătos înseamnă să știi cât de des și cât de mult poți să mănânci din orice aliment”, e de părere dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, unul dintre cei 8 medici din România certificați în managementul obezității de către Federația Mondială de Obezitate – World Obesity Federation.

Cititorii cărții ,,Stil de viață sănătos, zi de zi”, vor descoperi 12 mituri nutriționale explicate, vor înțelege conexiunea dintre alimentație și starea emoțională, vor învăța cum să diferențieze între mâncatul emoțional și cel conștient, vor găsi idei pentru gustări sănătoase și multe alte principii care îi vor ajuta să facă alegeri alimentare inteligente și să rupă cercul vicios al fluctuațiilor de greutate.

Cartea este gândită drept un ghid nutrițional și terapeutic, fiind structurat pe durata unui an, perioadă în care utilizatorii pot completa îl el informații despre conținutul meselor, starea emoțională și alimentele consumate în exces.

Astfel, ghidul oferă instrumentele necesare pentru a identifica emoțiile și situațiile care duc la mâncatul emoțional, a dezvolta auto-disciplina prin stabilirea meselor și a unor obiceiuri alimentare și a găsi un echilibru între reguli și permisiuni.

,,Învăț să îmi ascult corpul și să nu îi ofer mai mult sau mai puțin decât are nevoie”, a precizat Anca Nicoiu-Șuteu, psihoterapeut atestat în specialitatea psihoterapie cognitiv – compotamentală, tehnica Brainspotting și trainer autorizat.

Cititorii vor înțelege mai bine propriul stil alimentar, vor identifica obiceiurile nesănătoase și își vor dezvolta abilitățile necesare menținerii unui stil de viață sănătos pe termen lung.

Posesorii cărții „Stil de viață sănătos, zi de zi” se pot înscrie, opțional, în  comunitatea Smart Nutrition, unde vor beneficia de acces la grupul de suport, la programe special concepute, precum și la ședințe individuale de psihoterapie și nutriție cu autorii cărții, în cadrul programelor de intervenție terapeutică și nutrițională. Înscrierea în comunitatea Smart Nutrition se realizează folosind codul unic de înregistrare al jurnalului.

„Motivația de a scrie această carte a apărut în urma interacțiunii cu pacienții clinicii, observând obiceiurile și greșelile lor în ceea ce privește alimentația. Cartea „Stil de viață sănătos, zi de zi” prezintă într-un mod structurat noțiuni esențiale despre nutriție și practicile dezvoltate și perfecționate de specialiștii noștri, cu rolul de a sprijini pacienții în procesul de transformare a dietei și stilului de viață. Am dorit ca această carte să fie un ghid accesibil pentru publicul larg, oferind suportul necesar celor care doresc să-și schimbe obiceiurile alimentare care conduc la probleme de greutate și să fie mai sănătoși. Totodată, acest material poate fi o bază în educația nutrițională și poate contribui la combaterea problemelor legate de obezitate, una dintre cele mai mari provocări ale societății moderne”,  a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

 

Etichete

Articole asemanatoare

Vezi si ...

Close
Close